AMSTELVEEN - Sinds september 2022 heeft Padel Mate Club haar deuren geopend in Amstelveen. Padel Mate Club vindt het van belang dat de sport padel voor iedereen toegankelijk is. Hierom is de club al vanaf het begin erg actief in het organiseren van diverse evenemten en activiteiten en het creeëren van een community. Op zaterdag 18 februari organiseert Padel Mate Club het eerste padelevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Amstelveen en omgeving. Het evenement zal plaatsvinden op de Grutterij 1 in Amstelveen. Tijdens het evenement krijgen de deelnemers eerst een introductie van de sport door ervaren instructeurs, om vervolgens met elkaar een sportief toernooi te spelen.

Padel is momenteel een van de snelst groeiende sporten in Nederland, inmiddels zijn er ongeveer 237.608 spelers in Nederland.<1/> Desondanks is er nog weinig geregeld om mensen met een verstandelijke beperking ook deze sport te laten beoefenen. Padel Mate Club heeft haar roots in Spanje liggen waar overal en door iedereen gepadeld wordt. Eén van de visies van de club is daarom om deze Spaanse beleving terug te laten komen bij de sport in Nederland.

Ondanks Padel Mate Club pas sinds september 2022 operationeel geopend is heeft de club nu, na maar liefst vijf maanden, al ruim vijfduizend mensen die deelnemen aan haar community. ‘Amstelveen bestaat uit een sportieve bevolking en was vanaf het begin al erg enthousiast over onze nieuwe padel club’, vertelde Gustavo Rota, directeur en mede-eigenaar van Padel Mate Club. ‘Daarnaast hebben wij ook vanaf het begin veel steun gekregen van de Gemeente Amstelveen en de organisatie Amstelveen Sport tijdens het openen van onze nieuwe club’, benoemd Gustavo Rota. Hierdoor kan Padel Mate Club de sport padel voor Amstelveen en omgeving mogelijk maken.

Zaterdag 18 februari vindt het ‘Padellen met Buddy’ evenement plaats voor mensen met een verstandelijke beperking en hun buddy. Doordat de sport nog niet echt aangeboden wordt aan deze doelgroep, krijgen de deelnemers eerst een introductie van de sport. ‘Deze introductie bestaat uit een uitleg van de sport en de basisbewegingen. Onze ervaren instructeurs kijken er naar uit om de spelers te begeleiden’, vertelde Gianni Rota, mede-eigenaar van Padel Mate Club. Maaike Boelen, één van de organisatoren, geeft aan dat de regels aangepast zullen worden zodat de sport toegankelijker wordt; ‘Padel is een snelle sport, waardoor het voor de deelnemers wat lastig kan zijn, daarom hebben wij ervoor gekozen om de snelheid eruit te halen door onder andere de bal zo vaak als nodig te laten stuiteren.’ Hierdoor kan dus iedereen meedoen, ook als je nog nooit hebt gepadeld.

Maaike vertelt verder, ‘Padel speel je niet alleen, maar in een team van twee spelers. Daarom is het de bedoeling dat je je inschrijft samen met een buddy. Dit kan bijvoorbeeld je ouder, broer/zus of vriend/vriendin zijn’. Maar ook als je geen buddy hebt, dan is dit geen probleem. De organisatie heeft meerdere ervaren spelers klaar staan die graag met deelnemers voor de overwinning willen strijden.

‘De kosten hebben we gelukkig laag kunnen houden’, gaat Maaike verder. ‘Voor slechts €6,50 per persoon (inclusief padel materiaal) kun je meedoen aan dit nu al bijzondere evenement’. Deelnemen kan door middel van het sturen van een mailtje naar maaike@padelmate.nl of door de QR-code te scannen. Pak deze mooie kans om zelf een keer deze trending sport te ervaren. ‘Zien wij jou terug zaterdag 18 februari?’, sluiten Gianni en Maaike gezamenlijk af, ‘wij zijn er klaar voor!’