AMSTELVEEN - Donderdagmiddag heeft wethouder Sport Herbert Raat het eerste AmstelveenSport Beweegplein in Amstelveen geopend. Dit plein ligt direct naast de school Panta Rhei. Leerlingen van deze school waren aanwezig en kregen er die middag gelijk hun eerste les.

De realisatie van het eerste AmstelveenSport Beweegplein bij Panta Rhei is een samenwerking tussen Panta Rhei, gemeente Amstelveen, Rotary en AmstelveenSport.

Een AmstelveenSport Beweegplein is een veelzijdig en uitdagend veld opgebouwd volgens het  Athletic Skills Model (ASM). Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd ontwikkelingsmodel voor alle bewegers. De unieke structuur brengt kwaliteit in een veelzijdige ontwikkeling. Veelzijdig bewegen is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het ASM streeft naar het optimaal ontwikkelen van motorische vaardigheden waarbij de tien grondvormen van bewegen centraal staan. Deze grondvormen zijn gezamenlijk belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling voor iedereen en bovenal is het goed voor een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier voor elke beweger of sporter. Jong en oud, amateur of elite en bewegers met of zonder een beperking. Een AmstelveenSport Beweegplein biedt voor elke leeftijd en elk niveau de mogelijkheden om op een leuke manier vaardig in bewegen te worden. Dit is belangrijk voor een brede motorische ontwikkeling en voor een leven lang plezier in bewegen!

AmstelveenSport heeft de ambitie om in iedere wijk in Amstelveen minimaal één beweegplein aan te leggen. In sommige wijken zal er een nieuw plein aangelegd dienen te worden maar in andere wijken kunnen bestaande school- en speelpleinen aangepast worden zodat ze voldoen aan de ASM gedachte. Iedereen uit de wijk is welkom om het Beweegplein te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat het AmstelveenSport Beweegplein optimaal wordt ingezet en dat zoveel mogelijk Amstelveners kennis kunnen maken met het beweegplein, zal AmstelveenSport het plein opnemen in het sport- en bewegingsprogramma. De buurtsportcoaches zullen wekelijks op het beweegplein voor diverse doelgroepen activiteiten verzorgen. Ook de school Panta Rhei neemt het beweegplein op in hun lesprogramma.