AMSTELVEEN - We tellen af. Over precies twee weken is het zover, dan vindt het Amstelveen Sportgala plaats in het Hermann Wesselink College. De voorbereidingen zijn volop bezig. Eerder maakten we al de genomineerden voor Sporter en Talent van het Jaar bekend. De jury voor de categorie Vereniging van het Jaar had de zware taak om uit alle inzendingen drie verenigingen te nomineren.


Het sportaanbod in Amstelveen is enorm dankzij veel mooie verenigingen, die eigenlijk stuk voor stuk deze prijs verdienen. Maar de jury heeft een keus moeten maken. Dit op basis van de volgende criteria: hoe is de samenwerking met andere verenigingen, organisaties, school of buurt/wijk; hoe worden van kwetsbaren betrokken bij de vereniging; wat wordt er gedaan op het gebied van topsport en talentontwikkeling. De volgende drie verenigingen wisten hierop de meeste stemmen van de jury te behalen: Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad, Korfbal Vereniging Amstelveen KVA en Taekwondoschool Chung Do Kwan.

Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari 2022 wordt bekend gemaakt wie van deze drie verenigingen zich Vereniging van het Jaar 2022 van de gemeente Amstelveen mag noemen. Daarnaast worden Amstelveense kampioenen gehuldigd, worden de Sporter en Talent van het jaar gekozen, wordt de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt en worden coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.