AMSTELVEEN - Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek geven we tien dagen lang sport en bewegen in Amstelveen extra veel aandacht. Vrijdag 15 september start de sportweek met de 10@10 Challenge op de basisscholen in Amstelveen. In 10 minuten ontdekken leerlingen 10 verschillende sporten. Kennis maken met diverse vormen van bewegen en ontdekken waar je een boost van krijgt, daar gaat het om tijdens deze sportweek. Niet alleen AmstelveenSport organiseert diverse activiteiten, ook openen Amstelveense sportverenigingen hun deuren. Zo laten we samen zoveel mogelijk mensen in Amstelveen met plezier sporten en bewegen, ieder op zijn eigen manier. De Nationale Sportweek is hét perfecte moment om een nieuwe sport uit te proberen, jouw boost, oftewel dat positieve gevoel wat sport jouw geeft, te ontdekken om vervolgens te blijven sporten en bewegen.

Zaterdag 16 september Opening en Denksportdag

De officiële opening van de Nationale Sportweek vindt plaats om 12:00 uur tijdens de Denksportdag in het Oude Dorp. Op het groot schaakbord op het plein plaatst wethouder Sport Herbert Raat de openingszet. De hele middag kan er op het plein schaken en bridge gespeeld en geleerd worden en zijn er veel denkspellen, al dan niet levensgroot, waar iedereen van alle leeftijden aan mee kan doen. Laat je hersens kraken en doe mee.

Zondag 17 september Poeldag

Deze sportweek vindt de tweede editie van de Poeldag plaats. Dé (water)sport dag van Amstelveen op en om de Poel. Kom kijken naar diverse demo’s en doe mee met workshop van diverse (water)sporten. Je kunt zelfs komen zomer-schaatsen! Ook is er een Kidsfestival met luchtkussens. Om 10:00 uur geeft wethouder Sport Herbert Raat het startschot op de Noordelijke Poeloever.

Maandagavond 18 september Verenigingscafé

Het Verenigingscafé is speciaal voor sportverenigingen om ervaringen uit te wisselen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Bestuurders van verenigingen meld je aan en ga met elkaar in gesprek tijdens deze informatieve avond.

Woensdagavond 20 september


Talenten workshop Ouders en talenten kunnen in gesprek met Kira Toussaint, zwemster uit Amstelveen die op het onderdeel rugslag diverse gouden medailles behaalde tijdens EK's, over duale carrière uitdagingen. Het vinden van balans tussen het ondersteunen van je kinderen in hun talenten en tegelijkertijd de balans te vinden in dat wat nodig is om optimaal te presteren op school en de impact die de nodige inspanningen kan hebben op je gezin.

Sportverenigingen

Gedurende de gehele Nationale Sportweek openen diverse verenigingen hun deuren. Doe mee en ontdek het enorme sportaanbod in Amstelveen. Ga bijvoorbeeld paardrijden, kickboksen, rugby spelen, leer een vechtsport of probeer handboogschieten eens uit.

Multisport

In de multisportlessen maken kinderen spelenderwijs kennis met veel verschillende vormen van sport en bewegen en kunnen zo ontdekken wat bij ze past. Door te sporten verbeteren kinderen hun motorische én sociale vaardigheden. Tijdens de Nationale Sportweek gaan de multisportlessen van start, deze worden gegeven in De Meent, de gymzaal aan het Oostelijk Halfrond en in de Beweegbox.


Zondag 24 september Amstelveen On Wheels

De Nationale Sportweek wordt afgesloten met Amstelveen On Wheels op het Stadsplein. Om 11:00 uur geeft wielrenner Daniel Abraham, hij veroverde deze zomer de wereldtitel tijdens het para-WK op het onderdeel tijdrijden, het startschot. Alles wat rolt komt deze dag samen op het Stadsplein. Van loopfiets tot funbike, van rolstoel tot BMX en stuntstep. Kom kijken naar demo’s, doe mee met workshops. Zo is er de Dikke Banden Race, een Obstakel parcours en de voorronde van het NK Slowbike. Een leuke en sportieve dag voor de hele familie op het Stadsplein in Amstelveen.

Kom kijken, luisteren, laat je inspireren en doe vooral mee aan de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in Amstelveen van 15 t/m 24 september. Kijk voor het volledige aanbod op sportweek.amstelveensport.nl en doe mee aan een activiteit die bij jou past. Meedoen is gratis.