AMSTELVEEN - Vanmorgen om 10 uur precies ging de Nationale Sportweek in Amstelveen van start. Kinderen van Amstelveense basisscholen deden mee aan de 10@10 Challenge, om 10 uur ontdekten zij in 10 minuten 10 verschillende sporten. Dit met behulp van een video waarin Team NL-sporters beweegoefeningen voordoen, die de kinderen vervolgens meedoen. JOGG-regisseur Sven Kuit ging langs bij Amsteltaal en sportte daar samen met de kinderen van klas de Gele Tulpen. “Dit gaan we vaker doen, 10 minuten bewegen is een goed begin van de dag!”, aldus de kinderen en de juf.

De officiële opening van de Nationale Sportweek in Amstelveen is morgen om 12 uur tijdens de Denksportdag in het Oude Dorp. Wethouder Sport Herbert Raat plaatst de openingszet in het groot schaakbord op het plein en opent daarmee de 10-daagse sportweek, waarin sport en bewegen extra veel aandacht krijgen. Kennis maken met diverse vormen van bewegen en ontdekken waar je een boost van krijgt, daar gaat het om. Bij diverse Amstelveense sportverenigingen kun je meedoen met lessen en AmstelveenSport organiseert naast de Denksportdag in het Oude Dorp, de Poeldag op en om de Poel en Amstelveen On Wheels op het Stadsplein. Doe mee en ontdek het enorme sportaanbod in Amstelveen.

Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden in de agenda op de website van de Nationale Sportweek in Amstelveen: sportweek.amstelveensport.nl

Kom kijken, luisteren, laat je inspireren en doe vooral mee aan de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in Amstelveen van 15 t/m 24 september. Meedoen is gratis.