AMSTELVEEN - Amstelveen is dit jaar één van de vier hostcities van de landelijke NOC*NSF Nationale Sportweek. Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022 staat in Amstelveen tien dagen lang sport en bewegen centraal. En dat kun je ruim zien: van het kijken naar demo's zoals tijdens het Beach Event tot het met elkaar van gedachten wisselen over hoe iedereen kan sporten in een veilige sportomgeving tijdens de Inspiratiesessie “Iedereen welkom in de Sport”.

“Amstelveen scoort hoog op het gebied van sportaanbod en sportdeelname blijkt uit onderzoeken. Dit is een bevestiging dat we samen goed bezig zijn in Amstelveen”, zegt wethouder sport Herbert Raat. “Wat we uiteindelijk willen bereiken, is dat iedereen de gelegenheid krijgt om te sporten of te bewegen. Dat doen we de komende jaren onder meer door sporten en bewegen toegankelijker te maken. Bijvoorbeeld door het organiseren van open sportinlopen in alle wijken waar Amstelveners laagdrempelig en vrij kunnen sporten. Ook zetten we de buitenruimte meer in als sportvoorziening. De Nationale Sportweek is hier een mooie aftrap voor.”

Omdat niets leuker is dan zelf sporten en bewegen worden er veel, heel veel activiteiten georganiseerd in Amstelveen tijdens de Nationale Sportweek. Ervaar wat sport met jou doet. Ontmoet nieuwe mensen en, maak kennis met het sportaanbod in Amstelveen. Zoveel mogelijk Amstelveners moeten met plezier kunnen sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier en dat niet alleen tijdens de Nationale Sportweek maar het hele jaar door. Kortom, sport voor iedereen. Kom en doe mee!

Door samenwerking tussen de gemeente Amstelveen, AmstelveenSport, verenigingen, scholen, zorg- en cultuurinstellingen is het programma van de Nationale Sportweek in Amstelveen tot stand gekomen. Amstelveen als dé plek om te sporten, sport te beleven en van sport te genieten, en tegelijk oog hebben voor cultuur, onderwijs en zorg. Zo ziet directeur AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur het graag, één plek waar van alles gebeurt: “De stad als stadion. In een stadion gebeurt van alles: er wordt gesport, opgetreden en genoten.”

Een aantal highlights van de Nationale Sportweek in Amstelveen:

Zaterdag 17 september start het Beach Event op het Stadshart, daar opent burgemeester Tjapko Poppens de Nationale Sportweek en komen voormalig wereldkampioen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie. Een dag vol met demo's en clinics van diverse beachsporten. Vier dagen lang is het tot strand omgetoverde Stadshart het decor voor het Beach Event.

Zondag 18 september is het familiedag en kunnen alle Amstelveners meedoen aan diverse beachsporten en strandspellen of komen relaxen op het strand.

Maandag 19 en dinsdag 20 september zijn er beachclinics voor scholieren en krijgen zij les in bijvoorbeeld beachvolleybal en beachsoccer en is er een bedrijven beachvolleybal toernooi.

Dinsdag 20 september wordt de eerste beweegbank in Amstelveen in gebruik genomen. Een bank om op zitten, maar die ook te gebruiken is als hulpmiddel bij een ‘work-out’ voor iedere sporter. Dinsdagavond is er in het Cobra Museum pilates tussen de kunstwerken van de tentoonstelling “Verzameld voor Amstelveen”.

Zaterdag 24 september staat schaken in het Oude Dorp en schermen en jeu de boules in ANNA op de agenda. De hele week houden verenigingen open trainingen en clinics. Ook krijgen scholieren les in nieuwe sporten zoals padel en wordt er op scholen de 10@10 challenge gehouden.

Zondag 25 september wordt de Nationale Sportweek afgesloten met De Poeldag: de Amstelveense watersportverenigingen zorgen samen voor een dag vol (water) sport op en om de Poel. Ook geeft professioneel windsurfer Sil Hoekstra een demonstratie foiling.

Kom kijken, luisteren, laat je inspireren en doe vooral mee aan de activiteiten van de Nationale Sportweek in Amstelveen van 16 tot en met 25 september. Kijk voor het volledige aanbod op amstelveensport.nl/nationale-sportweek en doe mee aan een activiteit die bij jou past.