AMSTELVEEN - AmstelveenSport brengt Amstelveners het hele jaar door in beweging. Deze week tijdens de Nationale Sportweek zijn er veel extra sport en beweegactiviteiten waar iedereen gratis aan mee kan doen. Om zo nog meer mensen enthousiast te maken om te gaan sporten en bewegen. Ervaar wat sport met jou doet!

Afgelopen weekend werd tijdens het Beach Event op het Stadshart de Nationale Sportweek spectaculair geopend. Burgemeester Tjapko Poppens, serveerde de bal op voormalig wereldkampioenen beachvolleybal Brouwer en Meeuwsen en gaf daarmee het startschot voor de Nationale Sportweek in Amstelveen. Het hele weekend waren er diverse beach sporten waar veel Amstelveners aan mee hebben gedaan. Vandaag en morgen krijgen leerlingen van de basisschool in plaats van de gymles op school clinics beach sporten op het Stadshart strand. Middelbare scholieren maken de hele week kennis met Padel tijdens clinics gegeven door Padel Mate.

Outdoordag
Vandaag is het de dag van outdoor sporten en is Defensie te gast in Amstelveen. Zij geven op de Noordelijke Poeloever een bootcamp voor scholieren van het voortgezet onderwijs. De jongeren worden zowel fysiek als mentaal uitgedaagd: door samen te werken moeten er verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Na een peptalk van burgmeester Tjapko Poppens gingen ze van start.

Niet alleen jongeren gaan vandaag de uitdaging met outdoor sporten aan. Iets verderop op het terrein aan de Noordelijke Poeloever komen senioren in actie tijdens de sportmeerkamp. Slepen met autobanden en pallets liften staan onder andere op het programma. Sporten en bewegen is voor iedereen!

De Poeldag
Ook de rest van de week zijn er nog veel sportactiviteiten om aan mee te doen. Zondag 25 september is de slotdag van de Nationale Sportweek: De Poeldag. Een (water)sport dag op en om de Poel in het Amsterdamse bos. Wethouder Sport Herbert Raat opent deze dag om 10:00 uur. Aansluitend geeft professioneel windsurfer Sil Hoekstra een demonstratie foiling. Daarna kan iedereen zelf meedoen met allerlei (water)sport activiteiten. Zeilen, windsurfen & suppen kan met de boten en planken van Watersport Vereniging Amstelveen. Zij geven ook een zeil clinic en verzorgen een pendeldienst met een motorboot tussen de kleine steiger bij het Raadhuis, de steiger bij restaurant aan de Poel en het WSA terrein. Zelf roeien of peddelen kan met Amstelveense jeugdbouwboten van De Uiterton. De KNRB laat je kennismaken met de roeisport. De kano’s van de Uithoornse Roei-en Kanovereniging Michiel de Ruyter en Kanovereniging Frisia liggen voor je klaar in het water voor een rondje op de Poel. Kom langs bij Poel's Up voor koffie, thee of een lekkere versnapering. Hier kun je gebruik maken van douche en toilet. En je kunt er suppen. Nog nooit op een sup gestaan? Probeer het zondag eens! De Poelster verzorgt in het clubhuis workshops: Judoclinic, Kickboksen en krachttraining, Workshop “Wim Hof methode” en een Schaats clinic. Naast de activiteiten op het water worden er ook wandelingen georganiseerd, kun je steplessen nemen of de oefeningen van de QR-route eens uitproberen. De Poeldag is een dag vol activiteiten voor iedereen. Kom langs en doe mee. De opening is op het nabijgelegen veld bij Poel’s Up, daar is ook de informatiestand met alle informatie over de activiteiten gedurende de Poeldag. Meer informatie lees je ook op amstelveensport.nl/poeldag

Voor meer informatie over alle activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in Amstelveen kijk op: amstelveensport.nl/nationale-sportweek