ZWOLLE - Ajax heeft een benauwde zege op PEC Zwolle geboekt. Na een prima eerste helft stonden de Amsterdammers met 1-3 voor, maar de ploeg van Erik ten Hag had het heel lastig in het tweede bedrijf. Uiteindelijk deed David Neres de Zwollenaren definitief de das om: 2-4.

Na zes minuten lag de bal al achter Xavier Mous. De doelman maakte een fikse fout na een aanval over meerdere schijven. Hij tikte de bal na een voorzet pal voor de voeten van Quincy Promes, die zo kon binnen tikken. Na tien minuten was het weer raak en opnieuw was Promes de doelpuntenmaker. Hij kopte een puntgave voorzet van Hakim Ziyech in de hoek. David Neres maakte de derde, opnieuw na een prachtige voorzet van Ziyech. Hamer strafte vervolgens een foutje van de ingevallen Edson Álvarez hard af. Hij sprintte richting doel en zowel Joël Veltman als André Onana kon hem niet afstoppen: 1-3.

PEC Zwolle beleefde een betere tweede helft, die wat rommeliger verliep voor Ajax. De scherpte ontbrak en zo kon het dat de Zwollenaren de aansluitingstreffer maakten. Op dat moment speelden de Amsterdammers met tien man, omdat Álvarez een flinke beuk te verwerken kreeg van de latere doelpuntenmaker, Mustafa Saymak. Hij kopte een lange voorzet binnen achter Onana. Toch wist de ploeg van Ten Hag de zege over de streep te trekken. Neres maakte een paar minuten voor tijd de bevrijdende treffer na weer een assist van Ziyech: 2-4.