AMSTELVEEN - De eerste drie dagen van AmstelveenBeach, het beachsportevenement op het Stadsplein, waren een groot succes. We kunnen niet wachten op de komende negen dagen vol sport en plezier!

Zaterdagochtend 15 juni werd AmstelveenBeach geopend met een beachvolleybal wedstrijd tussen het college van B&W het managementteam van AmstelveenSport. Beide teams hadden getraind en dat was te zien. Na een spannende derde set kwam AmstelveenSport als winnaar uit de bus. We kijken al uit naar de revanche volgend jaar, want samen sporten is het allerleukst.

Ter gelegenheid van de aftrap van het jubileumjaar 60 jaar Amstelveen, welke voorafging aan de opening van AmstelveenBeach overhandigde directeur AmstelveenSport, Heleen van Ketwich Verschuur aan de burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens een beachvolleybal met daarop: 60 jaar Amstelveen, gefeliciteerd. Met een krachtige serve begon hij de openingswedstrijd van AmstelveenBeach.

Zaterdag vond ook de SportExperience plaats, waar iedereen kon deelnemen aan clinics en workshops van diverse sportverenigingen. Aan het eind van de dag was er volop ruimte voor vrij sporten op het zand, en vele mensen sloten zich spontaan aan voor een potje beachvolleybal of pickleball. Sport verbindt, zoals weer eens bleek.

Op zondag 16 juni begonnen we de dag met een verkwikkende yogales, georganiseerd in samenwerking met de Ambassade van India, Stichting International Day of Yoga en Stichting Bridging the Gap. Meer dan 65 deelnemers, van jong tot oud, deden mee aan deze inspirerende sessie. Daarna volgde op het zand een Beach Badminton toernooi, en langs de velden vond het Oranje EK Kick-off Festijn plaats. Bijna 600 kinderen deden enthousiast mee aan oud-Hollandse spelletjes en verzamelden stempels op hun spaarkaart om een leuke prijs te winnen.

Maandag 17 juni verwelkomden we de eerste leerlingen van diverse Amstelveense scholen voor clinics op de beachcourts. Trainers van rugbyclub ARC, volleybalvereniging AMVJ-Martinus en korfbalvereniging Oranje-Nassau leerden de kinderen de basisbeginselen van hun sport, ondersteund door studenten van de opleiding Sport & Gezondheid van MBO College Amstelland. Tot het einde van AmstelveenBeach nemen dagelijks leerlingen van zowel primair als voortgezet onderwijs deel aan deze clinics.

Vanavond, dinsdag 18 juni, staat het Bedrijven Beachvolleybal Toernooi op het programma. Welk bedrijf kroont zich tot Beachvolleybal Kampioen 2024 van Amstelveen? De finale vindt plaats rond 21:00 uur.

AmstelveenBeach duurt nog tot en met donderdag 27 juni en zit vol met verschillende activiteiten voor iedereen. Mis bijvoorbeeld niet de VrijMiBeach op vrijdag 21 juni, de PickleBall toernooien op zaterdag 22 juni, het eredivisie beachvolleybaltoernooi Queen & King of the Court in het weekend van 22 en 23 juni, het Horeca Beachvolleybaltoernooi op maandagavond 24 juni, de Parkspelen op de woensdagmiddagen en het KidsFestival op zondag 23 juni. Natuurlijk is er ook altijd ruimte om vrij te sporten.

Kom kijken, doe mee. Het volledige programma en alle informatie over de diverse activiteiten en toernooien vind je op: amstelveenbeach.nl