AMSTELVEEN - Eén helft lang had KVA het lastig tegen ROHDA maar in de tweede helft was de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert duidelijk een maatje te groot voor de Amsterdammers. Zodoende werd een 10-8 ruststand in de tweede helft uitgebreid naar een 18-12 overwinning en start KVA het zaalseizoen in de Overgangsklasse met twee punten. Volgende week zaterdag gaat KVA op bezoek bij BEP in Purmerend. Nog zo'n ploeg waar op het veld ook al tegen werd gespeeld. De wedstrijd in sporthal De Beuk zal om 19.15 uur beginnen.

Na een drietal oefenwedstrijden met wisselend resultaat was het dit weekend eindelijk zover! De start van een (hopelijk) coronavrij zaalseizoen. De openingswedstrijd was direct een mooi affiche, namelijk die tegen ROHDA uit Amsterdam. Een soort van derby dus. Bovendien een ploeg die we goed kennen. Want niet alleen speelden beide ploegen op het veld al tegen elkaar, ook afgelopen zaalseizoen waren beide clubs elkaars opponent. Destijds won ROHDA trouwens met 10-14 van KVA in de Nieuwe Bankras. Tijd voor revanche dus.

Zeker wanneer KVA bovenin mee wil draaien en het bijvoorbeeld de absolute titelfavoriet Sporting Delta lastig wil maken zal er in dit soort wedstrijden de punten gepakt moeten worden. Dat leek een behoorlijk lastig karwei te gaan worden voor degene die de eerste helft hebben gezien. KVA had het lastig met de over het algemeen fysiek sterkere tegenstander. KVA had in de beginfase veel moeite om de korf te vinden, terwijl ook ROHDA er nog niet lustig op los scoorde (3-4 tussenstand). Maar omdat KVA er verdedigend ook bot bovenop zat kon het in de slotfase van de eerste helft toch nog uitlopen van ROHDA. Mede dankzij een benutte strafworp van Bas van der Bijl in de laatste seconden stond het 10-8 met rust.

Ook in de tweede helft lukte het KVA om de verdedigende druk aan te houden. ROHDA kwam nog maar 4 keer tot scoren. Ondertussen werd er onder de paal aan weerszijden regelmatig een 'robbertje gevochten' onder de paal en dat kwam het spelniveau niet altijd ten goede. KVA ging daar echter wel keurig mee om en liet zich niet van de wijs brengen. Het kwam zelf nog 8 keer tot scoren en won zodoende verdien met 18-12.

Ook Sporting Delta, Victum en ZKV wonnen hun eerste wedstrijd van dit zaalseizoen. Waar KVA volgende week zoals gezegd op bezoek mag bij BEP uit Purmerend daar speelt ROHDA in eigen huis tegen Sporting Delta, nemen ZKV en Victum het tegen elkaar op in Zaandam en KOAG en Achilles tegen elkaar voor de eerste punten van dit zaalseizoen.