LONDON - Ajax beleefde in de uitwedstrijd in de Champions League tegen Chelsea een onwaarschijnlijke avond. De Amsterdammers leken op weg naar de winst na een 1-4 voorsprong, maar door rode kaarten van Daley Blind en Joël Veltman moest men met negen spelers verder. Chelsea kwam vervolgens terug tot 4-4.

Na vijf minuten stond het al 1-1. Al in de tweede minuut verdween een vrije trap van Promes achter de Engelse keeper. Drie minuten later schoot Jorginho een penalty raak, die door Veltman was veroorzaakt. Na twintig minuten spelen kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Promes kopte een voorzet van Hakim Ziyech raak. Tien minuten voor de rust zorgde Ziyech voor de 1-3 uit een vrije trap.

Chelsea startte sterk aan de tweede helft. Andre Onana moest een aantal keer in actie komen, onder meer bij een schot van Abraham. Maar Ajax counterde snel en Ziyech gaf een harde voorzet die door Donny van de Beek met een diagonaal schot tot doelpunt werd gepromoveerd. Chelsea bleef levensgevaarlijk en dat resulteerde in de 63e minuut in de 2-4 van Cesar Azpilicueta. Zes minuten later kantelde de wedstrijd volledig. Daley Blind kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken en meteen daarna kreeg Veltman de bal tegen zijn arm en zag eveneens rood. Jorginho benutte ook de tweede penalty van de wedstrijd: 3-4. De negen spelers verdedigden met man en macht, maar in de 74e minuut werd het toch 4-4. Reece James schoot in de rebound de 4-4 binnen na een bal op de lat.