AMSTELVEEN - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april.

Elke woensdagmiddag kwamen de teams samen op de velden van de Amstelveense voetbalverenigingen RODA'23, RKAVIC en AMVJ Voetbal om de strijd aan te gaan. De wedstrijden werden gespeeld in teams van 6 tegen 6 voor groep 5-6 en 8 tegen 8 voor groep 7-8, waarbij de teams gemengd waren.

De finale van het toernooi vond woensdagmiddag 24 april plaas op het veld van RKAVIC. Aan het eind van de middag werd duidelijk zijn wie de glorieuze winnaars van Amstelveen zijn. Bij groep 5-6 kwam de Karel Eykman school als winnaar uit de strijd in de finale tegen de School of Understanding. De finale van groep 7-8 was een zenuwslopende wedstrijd. Waarbij de Karel Eykman school uiteindelijk aan het langste eind trok.

De Karel Eykman school JD2 en JE1 staan nu nog voor grote uitdaging. Zij gaan door naar de regiofinale, georganiseerd door de KNVB, en mogelijk zelfs naar de district- en landelijke finales. De landelijke finales werden twee jaar geleden nog gewonnen door OBS De Westwijzer die toen als de Amstelveense kampioen mee deed.