ENSCHEDE - Ajax heeft zich op het nippertje gerevancheerd tegen FC Twente. Na de eerdere thuisnederlaag in de Johan Cruijff Arena wisten de Amsterdammers in de Grolsch Veste in de uiterste slotfase pas te winnen, mede dankzij twee goals van invaller Klaas Jan Huntelaar.

Ajax begon nochtans goed alhoewel keeper Andre Onana eerst nog een schot van Vaclav Cerny onschadelijk moest maken. Cerny moet het bekopen met een blessure en zal kort hierna het veld verlaten. In de zevende minuut is het echter Sebastian Haller die zijn eerste goal in het Ajax-shirt wist te maken door een voorzet van Anthony in te koppen. Vervolgens gaan de kansen, hoewel niet groot, over en weer. Op slag van rust komt FC Twente wel twee keer door via Menig en Danilo, maar beide keren weet Onana te redden.

In de tweede helft wordt er eerst nog een goal van Menig afgekeurd wegens buitenspel, maar vervolgens neemt Ajax de overhand en krijgt Promes een reuzekans die overgaat. Terwijl het wachten is op de genadeklap slaat FC Twente zes minuten voor tijd toe. Na slecht wegwerken van Ryan Gravenberch weet Julio Pleguezuelo de 1-1 binnen te tikken. Trainer Ten Hag komt niet voor een gelijkspel en brengt in de slotfase Huntelaar. Deze staat koud in het veld als Haller een bal op het terug kopt en deze in het dak van het doel schiet en in blessuretijd weet de routinier ook nog de 1-3 te maken. Voor Huntelaar zijn 250e en 251e doelpunt op het hoogste niveau die hij maakte in de Eredivisie, Bundesliga, La Liga en Serie A.

Door de zege gaat Ajax zondag met een voorsprong van drie punten de klassieker tegen Feyenoord aan.

FC Twente - Ajax 1-3 (0-1)