AMSTERDAM - Na een moeizame eerste helft heeft Ajax woensdagavond toch Fortuna Sittard simpel opzij gezet. Een hattrick van Quincy Promes hielp de Amsterdammer naar een uiteindelijke 5-0 overwinning.

Ajax had in de eerste helft moeite om door de Limburgse muur heen te breken en als het dan een keer lukte dan lag keeper Koselev wel in de weg. Toen vijf minuten na de rust Promes op aangeven van Tadic de ban brak werd het verschil in de volgende veertig minuten alsnog in ruime cijfers uitgedrukt. Snel daarna had Neres de stand op 2-0 gebracht, en scoorde Promes zijn tweede op aangeven van Marin. Een eigen doelpunt van Harries en opnieuw Promes bepaalden uiteindelijk de stand op 5-0.

Door de zege deelt Ajax na zeven wedstrijden de koppositie met PSV, al is het doelsaldo van de Amsterdammers beter.

Ajax - Fortuna Sittard 5-0 (0-0)
50. Promes 1-0