AMSTELVEEN - Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 9 februari 2024 wordt de Sporter van het Jaar van de gemeente Amstelveen bekend gemaakt. De genomineerde sporters zijn: Daniel Abraham Gebru (parabaan- en wegwielrennen), Tinka Offereins (roeien) en Kira Toussaint (zwemmen).

Goud

Alle drie de Amstelveense sporters wisten in 2023 op een eindtoernooi goud te behalen. Daniel Abraham Gebru won in augustus een gouden medaille op de scratch én bij de tijdrit op de weg tijdens het WK Wielersport in Glasgow, Schotland. Tinka Offereins werd in september met haar ploeg wereldkampioen in de vier-zonder tijdens het WK in Belgrado, Servië. Kira Toussaint behaalde in december zowel op de 50 als de 100 meter rugslag goud tijdens het EK kortebaan in Otopendi, Roemenië.

Sportgala

Eind vorig jaar maakten we al bekend dat Rugby Club ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerden voor Vereniging van het jaar 2023. Op de shortlist voor Talent van het Jaar staan vijf jonge sporters uit Amstelveen: Bartu Karayel (tennis), Mischa Oosterbaan (zeilen), Marit van Buul (hockey), Enzo Fontein (rugby) en Max Ottenheijm (voetbal) zijn in de race voor de titel Amstelveens Talent van het Jaar 2023. Je stem uitbrengen op deze talenten kan nog tot en met maandag 15 januari via sportgala.amstelveensport.nl/stemmen. Tijdens het Amstelveen Sportgala wordt de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt en worden vrijwilligers en coaches van sportverenigingen in het zonnetje gezet.

Over een kleine vijf weken, op vrijdag 9 februari, worden tijdens het Amstelveen Sportgala door burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Sport Herbert Raat de winnaars in de diverse categorieën bekend gemaakt.

Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.