GRONINGEN - Het eredivisieduel van FC Groningen met Ajax is na nog geen negen minuten bij een 0-0 stand definitief gestaakt na het gooien van vuurwerk door fans van FC Groningen, die hun onvrede uitten over de degradatie.

Scheidsrechter Manschot legde in de zesde minuut de wedstrijd al stil toen aanhangers van de thuisploeg vuurwerk op het veld gooiden.Na een pauze van een kwartier werd de wedstrijd hervat, maar niet veel later ging een deel van de aanhang van Groningen opnieuw in de fout,waarop de spelers weer naar binnen konden.

Na overleg van burgmeester Schuiling van Groningen met de clubleiding en de politie werd besloten de wedstrijd definitief te staken DE KNVB zal spoedig beslissen over de voortgang van het duel die waarschijnlijk wordt uitgespeeld zonder publiek.