AMSTELVEEN - Als eerste zwembad in de regio opent De Meerkamp haar deuren voor ouders om hun kinderen (2+) te leren zelfredzaam te worden. Op 5 januari onder begeleiding van Kira Toussaint.


Amstelveens Olympisch zwemster Kira Toussaint begeleidt ouders en kinderen (2-6jr) zelfredzaam te worden bij zwembad De Meerkamp. In het zwembad waar zij van haar ouders zelf heeft leren zwemmen, geeft zij op donderdag 5 januari om 11:00 uur een Fibby zwemclinic. Samen met ouders en Kira oefenen kinderen spelenderwijs op de kant te komen na een val in het water met behulp van Nederlandse zwemuitvinding Fibby. Een gecertificeerd ‘kantel’ zwemhulpmiddel met leer-app voor ouder en kind. zwembad De Meerkamp is het eerste zwembad in regio dat ouders uitnodigt hun jonge kinderen te leren waterveiliger te worden. Uiteindelijk zelfs zonder Fibby.

Geïnteresseerde gezinnen zijn van harte welkom op 5 januari om vanaf 11:00 uur voor slechts € 5,- voor een ouder en een kind samen kennis te maken met Fibby. Op die dag begeleiden ervaren Fibby trainers en Kira Toussaint ouders in het gebruik van het zwemhulpmiddel en de bijbehorende zelfredzaamheid methodiek. Vanwege hoge animo en een beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk via www.meerkamp.nl/.

Via een speciale aanbieding kunnen ouders na afloop blijven door oefenen. Want kinderen groeien op hun eigen tempo door zoveel mogelijk plezier te maken en ondertussen de ontwikkeling te stimuleren.

“Kinderen voelen zich al ver voordat zwemles start aangetrokken tot water. Daarbij is het ook nog zo dat heel Nederland kampt met lange wachtlijsten voor zwemles. Fibby is een innovatief zwemhulpmiddel dat jonge kinderen helpt zelfredzaam te worden in en om het water. Wij denken dat het juist voor kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar, als ze nog niet op zwemles zitten, belangrijk is om te werken aan zelfredzaamheid. Daarbij is het leuke van de Fibby-methode dat ouders dit zelf met hun kind kunnen doen. Daarin zijn wij de eerste in de regio. Wij vinden het fantastisch dat Kira Toussaint vanuit haar nieuwe rol als ambassadrice een clinic organiseert in het zwembad waar zij zelf haar allereerste zwemslagen maakte.”
- Quote Suzan Kaynar, coördinator locatie zwembad De Meerkamp

“Mijn allereerste zomerherinnering ligt in de Meerkamp. Mijn moeder gaf er babyzwemmen, waarbij ikzelf soms als ‘voorbeeld baby’ fungeerde. Later leerden mijn ouders door vanuit spel en plezier het water te ontdekken en daarmee te leren zwemmen. Nu zet ik mij in als ambassadrice voor zwem-startup Fibby omdat ik ieder gezin deze mooie ervaringen gun. In Nederland zodat kinderen jonger ontdekken hoe leuk zwemmen is en intussen eerder zelfredzamer worden. In opkomende landen waarmee Fibby in samenwerking met Dutch Don’t Drown Foundation het grote aantal verdrinkingen - na malaria en ondervoeding de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen - terug gaat dringen”
- Quote Kira Toussaint, zwemkampioen en ambassadrice van Fibby