AMSTELVEEN - Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 9 februari 2024 worden naast het kiezen van de Sporter en het Talent van het Jaar van de gemeente Amstelveen, het uitreiken van de verenigingsprijs en de Peter Post Oeuvreprijs een coach en een vrijwilliger in het zonnetje gezet.


Zonder de inzet van vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Ze zijn de drijvende kracht achter de schermen, zetten zich vele uren per week in vanuit liefde voor de club en de sport. Het zijn deze vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het enorme sportaanbod in Amstelveen en het daarom verdienen om tijdens het Amstelveen Sportgala de erkenning en waardering te krijgen die bij ze past. Coach van het jaar werd vorig jaar tijdens het Amstelveen Sportgala geïntroduceerd. Niet voor niets: de kampioenen die we huldigen, sporter en talent die we kiezen, zouden er niet gestaan hebben zonder hun coach.

Uit de inzendingen voor de categorie vrijwilliger en coach van het jaar heeft de jury twee shortlisten samengesteld.

Shortlist vrijwilligers

Ana Santos, Karate-Do Buitenveldert

Michelle Borm, Amstelveense Rugby Club

Danny ten Veen, Voetbalvereniging Amstelveen Heemraad

Bruce Verweij, Honk softbalvereniging DVH

Corrie van Hugten. Stichting Rolstoeldansen Amstelveen

Shortlist coaches

Elmer Coevert, Korfbal Vereniging Amstelveen

René Markus, Wielervereniging De Amstel

Serge Boyd, Basketbalvereniging MBCA

Artur Mariano, Champions Factory Kickboxing

Sanne van Vliet, Turnvereniging United Amstelveen

Vrijdagavond 9 februari wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt wie zich coach en wie zich vrijwilliger van het jaar 2023 van de gemeente Amstelveen mag noemen.

Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.