AMSTERDAM - Dankzij doelpunten van Edson Álvarez en Dušan Tadić heeft Ajax zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. APOEL Nicosia was de gehele wedstrijd kansloos tegen een prima spelend Ajax.

Het duurde wel tot het op gang kwam in de hete Johan Cruijff Arena waar de Cyprioten zich voornamelijk beperkten tot verdedigen en het maken van overtredingen. Kort voor de rust werd de ban gebroken.

Een vrije trap vanaf de zijkant van Ziyech belandde op het hoofd van basisdebutant Álvarez. De Mexicaanse middenvelder kopte feilloos raak: 1-0.

In het tweede bedrijf had Ajax nog meer de overhand. APOEL werd nauwelijks gevaarlijk en Huntelaar leek in de 49e minuut dan ook de 2-0 te maken. Zijn doelpunt werd na lang beraad echter afgekeurd door de VAR. Uiteindelijk werd het, na vele mogelijkheden, tien minuten voor tijd toch nog 2-0. Een schitterende pass van Huntelaar eindigde bij Tadić die koelbloedig afrondt.

Donderdagavond is de loting voor de groepsfase in Monaco.