MARSEILLE - Ajax kan overwintering in de Europa League vergeten. De Amsterdammers speelden moedig bij Olympique Marseille, maar na de 4-3 nederlaag mogen ze aleen nog hopen op een plekje in de Conference League, mits men op 14 december van AEK Athene wint.


Marseille kwam op voorsprong door een makkelijk gegeven penalty, gescoord door Aubameyang, na een lichte overtreding van Hato en op 2-1 via Mbemba na een dekkingsfout van Gaaei. Het antwoord van de Amsterdammers liet beide keren niet lang op zich wachten.Na een een-tweetje met Berghuis schoot Brobbey handig de 1-1 binnen. Bij de tweede gelijkmaker kwam de pass opnieuw van Berghuis en wederom rondde de spits af.

Kort na rust kwam Marseille opnieuw op voorsprong en de manier waarop was fraai, namelijk door een spectaculaire omhaal van Aubameyang. Ajax was niet van slag en ging vrolijk weer op zoek naar de gelijkmaker. Die zoektocht werd wel bemoeilijkt door de rode kaart van Berghuis, na een charge aan de zijlijn. Nog wenste Ajax niet op te geven en via een kopbal van Akpom maakte het voor de derde keer gelijk. Brobbey was ook nog dicht bij een Amsterdamse voorsprong, maar de goal viel aan de andere kant. Na een fout van Ramaj scoorde Aubameyang opnieuw uit een penalty.