GRONINGEN - In de doorgaans lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen heeft Ajax drie punten verloren. De ploeg van Erik ten Hag kwam terecht op achterstand en wist het tij niet meer te keren (2-1). Door de nederlaag komt concurrent weer op drie punten van de koploper.

Zonder de geblesseerde keeper Andre Onana en Hakim Ziyech liep het niet op rolletjes voor de Amsterdammers. Ajax-huurling Kaj Sierhuis scoorde na een ruim kwartier voor de thuisploeg en dat was op dat moment niet onverdiend. Even later kon hij de score zelfs verdubbelen, maar vond hij Varela op zijn weg.

Kort na rust lukte het FC Groningen wel uit te lopen. Na een goede aanval punterde Ramon Lundqvist en omdat Martínez de bal licht toucheerde was Varela kansloos. Met nog een kleine twintig minuten op de klok maakte Donny van de Beek het weer spannend, maar ondanks een slotoffensief kwamen de Amsterdammers niet nog dichterbij.