AMSTERDAM - De klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd zondag nooit een echte wedstrijd. Door onthutsend zwak te verdedigen gaf Feyenoord alle ruimte aan de thuisploeg die daar optimaal van profiteerde en al voor rust een 4-0 voorsprong pakten. De tweede helft had vervolgens weinig meer om het lijf.

De eerste de beste aanval van Ajax leverde de 1-0 op. De Amsterdammers kregen alle vrijheid en via Dusan Tadic kwam de bal voor de voeten van Ziyech die de bal tergend langzaam over de doellijn werkte. Na zeven minuten spelen was het ook al 2-0. David Neres gaf mooi voor op Tagliafico die de bal binnen tikte. Ajax tikte er lustig op los en speelde Feyenoord helemaal dol. Uit een pass van Tadic kon Neres acht minuten voor de rust met een stiftje scoren .Drie minuten later liep de score verder op toen Van de Beek een schot van Sergiño Dest achter keeper Vermeer kon koppen.

Ajax ging na de rust vrolijk door, en creëerde kans op kans, alleen was de afwerking minder scherp dan in de eerste helft waardoor doelpunten uitbleven. Hierbij kon keeper Vermeer zich als een van de weinige Feyenoorders onderscheiden want net als in de eerste helft bleek de ploeg van Jaap Stam aanvallend onmachtig.

Ajax - Feyenoord 4-0 (4-0)