AMSTERDAM - Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff Arena met enige moeite gewonnen van Sparta. De koploper van de Eredivisie zegevierde met 2-1, maar moest daarvoor wel eerst een achterstand wegwerken.

In de eerste helft lukte er bitter weinig bij de thuisploeg van trainer/coach Erik ten Hag. Sparta trok weliswaar een muur op, maar stichtte het nodige gevaar. Mario Engels was al dicht bij een goal en na een half uur zat de bal erin. Na slecht uitverdedigen van eerst Onana en vervolgens Alvarez haalde Joeri de Kamps hard uit en via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel.

Kort na de rust maakte Davy Klaassen met een schuiver door de benen van doelman Okoye gelijk. Na een handsbal in de muur bij een vrije trap voor Ajax ging de bal even later op de stip. Dusan Tadic bleef koelbloedig en bracht Ajax op voorsprong. De Amsterdammers kregen nog enkele mogelijkheden op een ruimere voorsprong, maar dit gebeurde zonder al teveel overtuiging.