AMSTERDAM - Ajax heeft de play-offs van de Champions League bereikt na een moeizame overwinning op PAOK Saloniki. Na de 2-2 in Griekenland eindigde de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena dinsdagavond in 3-2. Aanvoerder Dusan Tadic miste een strafschop om er vervolgens later in de wedstrijd twee te benutten.

Ajax was in de beginfase van de wedstrijd al dreigend via Donny van de Beek en Dusan Tadic, maar kreeg het deksel op de neus toen Diego Biseswar met een punter wist raak te schieten. De Amsterdammers kregen al snel een uitgelezen kans op de gelijkmaker nadat David Neres wordt gevloerd, doch Tadic ziet zijn inzet gekeerd worden door de Griekse keeper. De aanvoerder krijgt echter een nieuwe kans na een handsbal en blijft deze keer wel kalm waardoor men met 1-1 gaat rusten.

In de tweede helft blijft het vervolgens lang spannend. Ajax heeft weliswaar meer balbezit,maar moet waakzaam blijven voor de tegenaanval. De opluchting was dan ook groot toen Nico Tagliafico een voorzet van Hakim Ziyech tegen de touwen kopte en werd in de slotfase nog eens vergroot toen Tadic voor de tweede keer vanaf elf meter raak schoot. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door een tweede goal van Biseswar.

Ajax treft in de play-offs het Cypriotische APOEL Nicosia.

Ajax - PAOK Saloniki 3-2 (1-1)
24. Biseswar 0-1
43. Tadic (pen.) 1-1
79. Tagliafico 2-1
85. Tadic (pen.) 3-1
90+2. Biseswar 3-2