AMSTERDAM - Ajax heeft zich woensdagavond makkelijk geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-beker. Spakenburg, uitkomend in de Tweede Divisie, kreeg een onvervalste zevenklapper om de oren.

In een uitverkochte Johan Cruijff Arena werd de toon gezet door Siem de Jong die in de eerste helft een loepzuivere hattrick voor zijn rekening nam. De routinier opende het doelpuntenbal in de 18e minuut en scoorde vlak voor rust nog tweemaal.

Na de pauze liep de score hard verder op door doelpunten van Lassina Traoré (2x) en Dusan Tadic. Vlak voor tijd werd de eindstand bepaald door de pas 16-jarige debutant Naci Ünüvar die vanaf de strafschopstip de zevenklapper mocht voltooien.

In de kwartfinale gaat de ploeg van Erik ten Hag op bezoek bij Vitesse dat eerder op de avond met 0-2 won bij Heracles Almelo. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 11, 12 of 13 februari.