ROTTERDAM - Ajax heeft bij de start van het nieuwe Eredivisieseizoen een moeizame overwinning binnen gesleept. De ploeg van Erik ten Hag won op Het Kasteel met 0-1 van Sparta nadat men al binnen een half uur met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Niclos Tagliafico.

Scheidsrechter Kamphuis toonde de linksback het rood nadat hij Rayhi probeerde af te stoppen en hierbij de bal met de hand beroerde. Ten Hag greep direct in door Sergino Dest in te brengen voor Zakaria Labyad. Tien minuten na de rode kaart kwamen de Amsterdammers wel op voorsprong toen Antony bij zijn debuut het net vond na een blunder van keeper Benjamin van Leer. Op slag van rust trad dezelfde keeper wel handelend op bij een open kans voor Dusan Tadic.

De 3000 toeschouwers op Spangen zien de thuisploeg na rust aandringen, maar zij weten keeper Andre Onana nauwelijks in problemen te brengen. Ook Ajax verschaft zich nauwelijks kansen en blijft uiteindelijk overeind om de eerste driepunter van het seizoen te pakken.

Sparta - Ajax 0-1 (0-1)
38. Antony 0-1