AMSTERDAM - Ajax heeft ook z'n zesde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen en is met achttien punten glorieus groepswinnaar. Sporting Portugal werd in een lege Johan Cruijff Arena met 4-2 verslagen, maar overwintert wel samen met Ajax. Borussia Dortmund, de nummer drie in de poule, is veroordeeld tot de Europa League.

Ajax was al zeker van de groepswinst, maar coach Erik ten Hag stuurde toch een sterke ploeg het veld in. De Portugezen voelden direct de druk van de thuisploeg. Na acht minuten was het al raak toen Sebastièn Haller een makkelijk gegeven strafschop benutte. Hierdoor werd de spits na Ronaldo de tweede speler ooit die in alle groepsduels wist te scoren. Vervolgens kreeg Ajax nog wat kansjes, maar uit een counter verlengde Santos de bal knap in het doel. Kort voor rust kreeg Antony de 2-1 in de schoot geworpen en.de manier waarop de aanvaller het afmaakte getuigde van klasse.

In de tweede helft bracht Ajax de winst snel in veilige haven. Na goed voorbereidend werk van Perr Schuurs maakte David Neres er 3-1 van en na een knappe aanval trok Steven Berghuis naar binnen en scoorde in de korte hoek. Tabata bepaalde namens de gasten de eindstand op 4-2.