VALENCIA - Na twee speelronden in de groepsfase van de Champions League staat Ajax al riant aan kop in Groep H. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde woensdagavond een geweldige wedstrijd in Valencia door met 0-3 te zegevieren.

Met zes punten uit twee duels en de alles zeggende doelcijfers 6-0 kennen de Amsterdammers ook dit jaar weer een prima start in het kampioenenbal. Die prima start had men ook in Estadio Mestalla want daar was de ploeg van het begin tot het eind oppermachtig, al kroop het een paar maal door het oog van de naald. Al in de eerste minuut stuitte Donny van der Beek op keeper Jasper Cillessen waarna Promes de lat raakte. Zeven minuten later is Cilessen wel kansloos bij een absolute wereldgoal van Hakim Ziyech die de bal met veel gevoel in de bovenhoek draait.

Na die bliksemstart golfde het spel wat op en neer, maar hielden de Amsterdammers het meeste balbezit. De aanvallen van Valencia bleken echter soms ook gevaarlijk, en na een overtreding van Alvarez op Guedin krijgt de thuisploeg een strafschop te nemen die aanvoerder Parejo hoog over schiet. Ajax slaat vervolgens toe via een flitsende aanval via Tadic en Van de Beek waarna Promes van dichtbij kan afronden. Nog voor rust heeft Ajax weer geluk als Rodrigo op de paal mikt, maar even later raakt ook Ziyech al koppend het aluminium.

Met dank aan keeper Onana en de paal komt Ajax vervolgens ook de openingsfase van de tweede helft door om halverwege definitief toe te slaan. Donny van de Beek, in stelling gebracht door Tadic, laat Cillessen voor een derde maal vissen. Met wat meer precisie had die score ook zo nog maar hoger kunnen oplopen onder meer met een stiftje van Van de Beek die net voor de lijn gekeerd werd, maar desondanks boekt Ajax weer een klinkende zege in de Champions League.

Valencia - Ajax 0-3 (0-2)