ROTTERDAM - Ajax heeft in Rotterdam in een zeer matige editie van de Klassieker een 0-2 zege geboekt op Feyenoord. In een lege Rotterdamse Kuip werd het duel beslist door een eigen doelpunt en een strafschop.

De eerste helft speelde zich veelal af op het middenveld met bij tijd en wijle pittige duels, die tot vijf gele kaarten leidden. Het strafschopgebied werd maar zelden bereikt en grote kansen bleven dan ook uit. De 0-1, vlak voor rust, kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Net als in de vorige editie (0-3) opende Senesi de score met een eigen doelpunt, door een voorzet van Tadic achter zijn eigen keeper Bijlow te schieten.

Feyenoord begon na rust met Nelson voor Sinisterra en kwam iets beter voor de dag. De Brit schoot al snel in kansrijke positie over en later vielen ook Dessers en Jahanbakhsh bij Feyenoord in om voor meer stootkracht te zorgen. Dat leidde tot een licht overwicht, maar Ajax kwam zelden in de problemen. Tien minuten voor het einde beslisten de Amsterdammers het duel. Na een charge van Nelson op Rensch kreeg Ajax voor het eerst dit seizoen een strafschop en Tadic benutte die: 0-2. Feyenoord was darana niet meer bij machte om het tij te keren.