DEN HAAG - In een matig duel, maar met voldoende kansen heeft Ajax met 0-2 gewonnen van ADO Den Haag. Een vroege goal van Huntelaar en een late goal van Neres beslisten het duel.

Na tien minuten opende Ajax de score via Huntelaar na een knappe assist van Ziyech. Namens de thuisploeg had Kramer toen al een grote kans gemist. In het vervolg van de eerste helft waren er kansen genoeg voor beide doelen. Bij Ajax stond echter het vizier niet op scherp, en aan de andere kant bewees Andre Onana maar weer eens zijn topvorm, opnieuw op een poging van Kramer.

In de tweede helft werd het er niet veel beter op. Met de kleine marge bleef ADO Den Haag geloven in de gelijkmaker wat soms chaotische taferelen opleverde voor het Ajax-doel, maar in de counter sloeg Ajax in de slotfase toe. Opnieuw was Ziyech de aangever, nu met Neres als afmaker.

ADO Den Haag - Ajax 0-2 (0-1)
10. Huntelaar 0-1