AMSTELVEEN - De meivakantie komt er aan. AmstelveenSport organiseert ook deze vakantie weer een aantal leuke sportieve activiteiten voor de Amstelveense jeugd. Voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Zowel binnen als buiten.

Oranjefeest discozwemmen

Vrijdagavond 21 april beginnen we met een groots Oranje Disco zwemfeest in zwembad De Meerkamp Van 19.00 uur tot 21.00 uur zorgt een DJ voor lekkere muziek en met gekleurde lampen en speciale lichteffecten wordt het zwembad omgetoverd tot een flitsend, swingend oranje zwem-en dansparadijs. Zwemmen wordt zo nog leuker. Iedereen tot 12 jaar is van harte welkom; begin de vakantie swingend en zingend met je vrienden. Supergezellig en ook nog eens sportief. Koop je kaartje online via de website van zwembad De Meerkamp

Vakantierooster
Het zwembad is van zaterdag 22 april tot en met zondag 7 mei geopend volgens het vakantierooster en kan er extra veel recreatie en banen gezwommen worden. De Jungle stormbaan ligt klaar in het wedstrijdbad voor iedereen met een zwemdiploma. Vanwege zwemles zijn in de vakantie ‘s ochtends vroeg vijf van de zes banen beschikbaar voor het banenzwemmen. In de vakantie gaat het buitenbad open. Het peuterbad en het buitenterrein openen op 28 april, het wedstrijdbad opent op 6 mei. Bekijk het vakantierooster via meerkamp.nl/openingstijden

Watervoetbal en -volleybal

In de voorjaarsvakantie hebben velen het al uitgeprobeerd: watervoetbal. Dit is een vrij nieuwe sport, waarbij voetbal wordt gespeeld in het zwembad met een klein laagje water van circa vijftien centimeter. Vanwege de vele enthousiaste reacties organiseren we deze activiteit in de meivakantie opnieuw op vrijdag 28 april van 13:00 tot 16:00 uur in het wedstrijdbad. Ook introduceren we deze vakantie een andere nieuwe watersport: watervolleybal. Ook dit wordt gespeeld in het wedstrijdbad, maar dan in een laag water van 90 centimeter. Kom watervolleybal uitproberen op donderdag 4 mei van 13:00 tot 16:00 uur. Beide activiteiten zijn voor iedereen met minimaal een A diploma. De inloop is vrij voor iedereen die aanwezig is in het zwembad.

De Beweegbus
In de meivakantie staat de Beweegbus telkens tussen 14.00 uur en 15.00 uur in een andere wijk in Amstelveen. Kinderen kunnen met het materiaal uit de Beweegbus lekker buiten spelen; van alles is mogelijk. Iedereen van 4 tot en met 12 jaar is welkom en kan gratis meedoen. Beweegbus locaties zijn:

Maandag 24 april Schoolplein Kindercampus King
Dinsdag 25 april Jane Addamslaan (Grote Wielen)
Vrijdag 28 april Speeltuin Van Heuven Goedhartlaan, Veensteijn

Maandag 1 mei Speelveld Hortensialaan
Dinsdag 2 mei Middachten (Westwijk)
Woensdag 3 mei Praam (Waardhuizen)
Donderdag 4 mei Speelplein Nes a/d Amstel
Vrijdag 5 mei Alpen Rondweg

Amstelveen Basketbaldag
Woensdag 3 mei organiseert AmstelveenSport in samenwerking met studenten van de HvA en basketbalvereniging MBCA een leuke en sportieve basketbaldag in de Ben Goudsmithal voor kinderen van de basisschool. Meedoen is gratis. Voor kinderen uit de groepen 3 en 4 is er van 9:45 tot 11:45 uur een clinic door trainers van MBCA. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 krijgen tussen 12:00 en 15:45 uur krijgen eerst een clinic en spelen daarna een toernooitje. Een leuke manier om kennis te maken met basketbal of je skills te laten zien. Kom en doe mee! Meer informatie en aanmelden op Amstelveen Basketbaldag.

Luchtkussen- en Peuterfestival

Inmiddels bij velen bekend: het luchtkussen- en peuterfestival. Ook deze meivakantie organiseren we beide activiteiten. Het luchtkussenfestival in de Ben Goudsmithal vindt plaats op woensdag 26 april. Deze keer in 2 tijdsblokken, zodat het gezellig druk is maar niet te. Het eerste blok is van 12:30 tot 14:00 uur en het tweede blok van 14:30 – 16:00 uur. Je kaartje koop je eenvoudig online via LuchtkussenFestival Aan de deur is beperkte verkoop van kaarten en er geldt vol = vol.

Dinsdag 2 mei is van 9:30 tot 12:30 uur het PeuterFestival in de Beweegbox en Turnhal. Peuters van 2 t/m 4 jaar kunnen naar hartenlust spelen, klimmen, klauteren en springen. Als speciale gast komt deze keer, tussen 10:30 en 11:15 uur, CHASE langs. Kaartverkoop is uitsluitend online via PeuterFestival


Meer informatie, inschrijven en tickets op www.amstelveensport.nl en www.meerkamp.nl