AMSTERDAM - Op 7 oktober a.s. kunt u in Amsterdam nette en herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij de Vredeskerk aan het Vredeskerkplein 1, de Bethelkerk aan het Plejadenplein 44 en bij de HH Martelaren van Gorcum aan het Linnaeushof 94. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 10.00-12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen (HH Martelaren van Gorcum van 09.30-11.30 uur). Uw donatie komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Kamuli (Oeganda).


Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving
Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op het creëren van een betere toekomst en te ontsnappen aan de armoedecirkel. Met uw donatie keren we het tij voor de toekomst van deze kinderen en kunnen we in de gemeenschappen Kamuli (Oeganda) kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden.

Wat mag u allemaal inleveren?
Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag u behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.

Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Aanvullende informatie

Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.