AMSTELVEEN - Woningeigenaren die overwegen om zonnepanelen te plaatsen kunnen meedoen met de zonnepanelenactie van de gemeente. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. Daarnaast biedt de actie gemak, omdat er al een ervaren installateur is geselecteerd op basis van kwaliteit en dienstvelening.

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: “We zien dat er steeds meer zonnepanelen op de daken van huizen in Amstelveen worden gelegd. In maart hebben er tijdens de zonnepanelenactie meer dan honderd huiseigenaren meegedaan, wat een besparing van 146 ton CO₂ per jaar oplevert. Want met zonnepanelen wordt de CO₂-uitstoot minder, de energierekening lager en u wekt uw eigen energie op. Natuurlijk is het een investering, maar die verdient u in de regel terug in 5 tot 10 jaar.”

Online informatiebijeenkomst 27 oktober
Ter voorbereiding op de actie wordt op woensdag 27 oktober van 19.30-21.00 uur een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Inwoners krijgen tijdens deze bijeenkomst informatie over de zonnepanelenactie en er kunnen vragen worden gesteld aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de installateur.Particulieren kunnen 21% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Energieloket Amstelveen heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Inwoners kunnen zich tot 6 december inschrijven voor de zonnepanelenactie. Na inschrijving ontvangen zij een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte, waarna er besloten kan worden om mee te doen.

Inschrijven en informatie: www.regionaalenergieloket.nl/acties