AMSTELVEEN - Op vrijdag 16 september 2022 is het vierde wormenhotel op studentencampus Uilenstede in gebruik genomen. Een groep van vijftien tot twintig studenten kunnen in het wormenhotel een deel van hun groente- en fruitafval omzetten in compost.

Zo’n tachtig studenten op Uilenstede maken nu gebruik van een wormenhotel. Naast twee wormenhotels staat een moes- en kruidentuin waar de compost direct gebruikt kan worden.

Om goed gebruik te kunnen maken van het wormenhotel, is eerst een instructie gegeven over wat er wel en niet in mag. Deze instructie werd gegeven door de bouwer van het wormenhotel.

In totaal staan er nu acht wormenhotels in Amstelveen. Deze staan voornamelijk bij hoogbouw waar het lastiger is om groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT/E) apart in te zamelen. Een wormenhotel is daarnaast een sociaal gebeuren omdat er goed moet worden samengewerkt om na tien tot twaalf maanden bruikbare compost te kunnen oogsten.

Een wormenhotel in uw straat of buurt?

Heeft u belangstelling voor een wormenhotel in uw straat of buurt? Met voldoende buurtgenoten die mee willen doen, kunt u contact opnemen met de gemeente om u en uw buurt aan te melden. Kijk op de pagina aanvragen wormenhotel voor meer informatie en aanmeldmogelijkheid.