AMSTELVEEN - Op vrijdag 25 september 2020 werd het vijfde wormenhotel in Amstelveen geplaatst. Deze staat aan De Pauwentuin en is op initiatief van een inwoonster daar door de gemeente neergezet. Een wormenhotel is een houten bak waarin omwonenden hun groente- en fruitafval doen dat door wormen wordt omgezet in compost voor balkonbakken of tuin.

Initiatiefneemster Ruth Hartogs: ‘Het scheiden van afval is belangrijk omdat goed gescheiden afval opnieuw als grondstof gebruikt kan worden. Een wormenhotel laat dit duidelijk zien. Daar-naast is het ook een manier om mensen in een buurt samen te brengen. In het geval van Bijdorp en De Pauwentuin gaat het om bewoners van hoog- en laagbouw, mensen die hier al langer wonen en nieuwe bewoners uit soms andere landen. Samen scheiden we afval en samen oogsten we na enkele maanden compost.” De gemeente ondersteunt dit soort initiatieven van harte. De overige vier wormenhotels staan aan Suze Groenweglaan, Runmoolen, Erasmuslaan en de Maarten Lutherlaan.

Heeft u ook belangstelling voor het plaatsen van een wormenhotel? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Aanvragen wormenhotel.