AMSTELVEEN - Wethouder Floor Gordon reikte op 9 januari 2020 een Duurzaamheidsspeld uit aan familie Noordenbos. Stap voor stap verduurzamen zij hun woning aan de Thorbeckelaan. Met de keuze voor vloerisolatie realiseren de heer en mevrouw Noordenbos een besparing op de energierekening en hebben zij direct meer comfort in hun woning.

Vloerisolatie voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem, waardoor er een fijner en gezonder binnenklimaat ontstaat. Vloerisolatie wordt via de kruipruimte aan de onderzijde van de vloer aangebracht. Bij de heer en mevrouw Noordenbos werd TONZON isolatie geadviseerd. Dit systeem heeft een tweeledige werking; het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit de kruipruimte doordat er stevig folie op de bodem wordt aangebracht en het isoleert de vloer met thermokussens.

Jaren vooruit
Mevrouw Noordenbos: “Zeker in de winter voelde onze vloer koud aan. We hebben ook ons dak en muren geïsoleerd en merkten al snel het verschil. Vooraf werd de vloer geïnspecteerd en ontvingen we een advies over welk soort isolatie het meest geschikt is. Tijdens die inspectie kwamen we er achter dat we een paar leidingen moesten vervangen. Dat is natuurlijk een bijkomende kostenpost, echter de leidingen waren sterk verouderd. Zo bleken er nog loden waterleidingen te lopen en een gesplitste gasleiding. Het geeft ons een goed en veilig gevoel dat die vernieuwd zijn. We kunnen nu weer jaren vooruit.”

Vloerisolatie is een relatief eenvoudige klus die uitgevoerd wordt in de kruipruimte. “Het was bij ons in een halve dag geregeld”, vertelt mevrouw Noordenbos. “De overlast viel erg mee. We merken nu al het verschil. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar de besparing op de energierekening. We verwachten de investering in ongeveer zeven jaar terug te verdienen.”

Duurzaamheidsspeld
Amstelveense bewoners en bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor duurzaamheid kunnen van de gemeente een duurzaamheidsspeld krijgen.

Meer informatie
In de video Vloerisolatie legt mevrouw Noordenbos uit wat de voordelen van vloerisolatie zijn. Ook vindt u meer informatie over vloerisolatie op de pagina Duurzaamheid.