AMSTELVEEN - Op 31 januari 2020 staan marktkooplieden Aad Baas (zoetwaren) en Familie IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) al meer dan 50 jaar op de vrijdagmarkt van Amstelveen. Wethouder Economische Zaken Floor Gordon feliciteerde hen en bracht een mooie bos bloemen voor hen mee.

‘Deze marktkooplieden hebben beiden drie generaties Amstelveense inwoners bediend en het winkelcentrum helemaal zien moderniseren, van Plein 1960 tot het Stadsplein nu. Dat is heel bijzonder. Ze hebben ook beiden een hele trouwe klantenkring en staan er altijd in weer en wind. Als ze met vakantie waren, vroegen de klanten gelijk waar de kraam stond. Deze ondernemers gaven aan dat er op de Amstelveense markt een gezellige sfeer is en dat alles goed geregeld is. Daarom staan ze hier al zo lang’, zegt Wethouder Gordon.

Familie IJ Hartkamp
Fam. IJ. Hartkamp (Rijwielbenodigdheden) staat al vanaf 28 januari 1970 op de markt (50 jaar). Alles wat je nodig hebt voor je fiets kun je bij deze kraam kopen. Van fietsmandjes tot regenkleding en van fietsbanden tot fietsbellen is hier verkrijgbaar. Ook kon men hier jarenlang terecht voor reparaties van fietsen. Maar gezien de leeftijd, beiden al in de 80, zijn ze daar begrijpelijkerwijze mee gestopt. Meneer Hartkamp stond altijd samen met zijn vrouw klaar voor de klant en wil nog even doorgaan op de markt.

Aad Baas
Aad Baas (zoetwaren en chocola) staat al vanaf 10 januari 1969 op de markt, al meer dan 51 jaar. Zij zijn heel klantgericht en waren ook altijd aanwezig, onder welke weersomstandigheden dan ook. En hoewel het een hele klus was om die hele vrachtwagen met snoep en chocola uit te pakken deden zij het altijd met veel plezier. Ze hebben aangegeven na de Pasen, op Goede Vrijdag van dit jaar te willen stoppen. Een goede dag om afscheid te nemen.Veel families in Amstelveen zullen hen missen.