AMSTELVEEN - Wethouder Herbert Raat (handhaving en vergunningen) heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU). De studenten hadden hun zorgen geuit over de snelheid waarmee de werkzaamheden ter verbetering van de brandveiligheid in de woontorens worden uitgevoerd. De wethouder ging ter plekke om de zorgen van de studenten aan te horen.

Na een brand in een van de woontorens in februari van dit jaar heeft de gemeente er bij studentenhuisvester DUWO op aangedrongen dat alle studentenkamers worden uitgerust met een rookmelder. Dit is inmiddels gebeurd. Daarnaast moeten andere maatregelen genomen worden, zoals het plaatsen van brandwerende deuren in de studenteneenheden. Dit is volgens de planning eind dit jaar afgerond. Voorzitter Laura Dijksma en Myrthe Rikkelman van de VBU maakten zich echter zorgen over de haalbaarheid van deze planning.

Samen optrekken
“We hebben afgesproken om samen op te trekken richting DUWO en een vinger aan de pols te houden wat betreft de werkzaamheden, dus zijn we een kijkje gaan nemen”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving en vergunningen). “De studenten gaven ter plekke aan dat in de afgelopen weken het tempo van de werkzaamheden is opgevoerd. Het is ook positief dat de gemeente en VBU in november door DUWO uitgenodigd zijn om de voortgang te bespreken. Het gaat om de veiligheid van studenten en dat heeft voor ons de hoogste prioriteit. Als er iets aan de hand is, willen we dat de studenten weten dat we er in de eerste plaats voor hen zijn.”

Vinger aan de pols
De gemeente heeft regelmatig contact met DUWO over de uitvoering van de werkzaamheden. Volgens de planning van DUWO zijn alle werkzaamheden voor het eind van dit jaar afgerond. Naast alle bouwkundige verbeteringen gaat DUWO ook meer aandacht besteden aan het brandveilig gebruik van de wooneenheden door de studenten.