AMSTELVEEN - Op woensdag 8 januari 2020 opende wethouder Frank Berkhout (jeugd en onderwijs) officieel de Amstelland International School (AIS) samen met de jongste en oudste leerlingen. Een primeur voor Amstelveen nu er naast de private internationale scholen, ook een internationale basisschool is met een lagere ouderbijdrage.

In zijn openingswoord roemde wethouder Frank Berkhout de samenwerking tussen het schoolteam, de gemeente, het ministerie en de schoolbesturen Amstelland en Amstelwijs. Dankzij deze soepele samenwerking kon de school binnen een jaar de deuren openen.

Wethouder Frank Berkhout: “Er is een grote behoefte aan internationaal onderwijs in onze stad. Daarom is het cruciaal dat deze school is geopend. Het biedt kinderen van internationals die tijdelijk in Amstelveen wonen betaalbaar internationaal onderwijs. Tegelijkertijd geeft het leerkrachten in ons reguliere basisonderwijs meer ruimte. Veel van deze kinderen gingen namelijk naar het reguliere basisonderwijs waar ze Nederlands leerden om soms binnen korte tijd naar het buitenland te vertrekken met hun ouders.”

Nederlandse taal en cultuur
De school is afgelopen najaar gestart met meer dan 30 leerlingen verdeeld over drie groepen. Wekelijks ontvangt de school nieuwe aanmeldingen. Verder is de locatie ideaal. De school zit in hetzelfde gebouw als het centraal informatieloket voor internationals, De Taalschool en grenst aan de Karel Eykman School en de Triangel. Zo krijgen de kinderen ook iets mee van de Nederlandse taal en cultuur.

Meer informatie
  • Amstelland International School (AIS) is in oktober 2019 gestart met drie groepen.
  • De leerlingen zijn verdeeld over groep 1 en de gecombineerde groepen 2/3 en 4/5/6/7.
  • Het schoolteam bestaat uit acht vrouwen die zelf ook 6 nationaliteiten vertegenwoordigen.
  • Het team bestaat uit ; Jacquelene Da Silva (Director), Wendy van Vliet (Founding Head), Cherish Yap (Classroom Teacher), Griselda Orozco Cardoso (Classroom Teacher), Lena Browne (Classroom Teacher), Yolanta Nalmpanti (Teaching Assistant) en Sabine Brouwn (Administrative Support)).

Meer informatie over de internationale basisschool vindt u op de website van Amstelland International School.