AMSTELVEEN - Aan de Malandolaan (Westwijk) en de Karel Doormanweg (Elsrijk) krijgen twee speelplaatsen een nieuwe groenere inrichting. De tegels en speeltoestellen waren op beide speelplekken aan vervanging toe. De speelplaats aan de Malandolaan is inmiddels klaar en werd vanmiddag feestelijk geopend samen met kinderen uit de buurt.


Wethouder Floor Gordon (Openbare Ruimte): “Het mooie aan deze opgeknapte speelplaatsen is niet alleen dat ze er weer prachtig uit zien. De ontwerpen van de speelplekken en toestellen zijn samen met omwonenden tot stand gekomen. Aan de Malandolaan hebben we op initiatief van de bewoners een multifunctioneel speeltoestel en een duikelrek geplaatst. In overleg met de bewoners en het kinderdagverblijf aan de Karel Doormanweg is besloten om een natuurlijke speelplaats te bouwen met een groene uitstraling. Ik ben blij met het prachtige resultaat en bedank de betrokken bewoners en het kinderdagverblijf voor hun inzet.”

Speelplaats Karel Doormanweg
De speelplaats aan de Karel Doormanweg heeft onder andere een groot houten parcours, een vogelnestschommel en een kruipbuis gekregen. De speelplaats is groener geworden door een bamboebos en de aanplant van zes forse bomen. De kinderen moeten helaas nog even wachten, want de nieuwe tegels worden naar verwachting na de bouwvak in augustus vervangen. Er wordt hard gewerkt om het ‘pannaveld’ wel al in de zomervakantie gereed te hebben. Met de bewoners is afgesproken dat er tijdens de uitvoering hekken blijven staan voor de veiligheid van de kinderen.