AMSTELVEEN - Tijdens de bloei van de Japanse kers is het Bloesempark in Amstelveen op zijn mooist. De bloesem trekt al jaren veel bekijks uit binnen- en buitenland. Lees hier tips voor een bezoek. Geniet van de prachtige bloesem. Plan uw bezoek, houd rekening met drukte in het Bloesempark en kom zo veel mogelijk op de fiets en op rustige momenten doordeweeks.

Beschikbaarheid en rustige momenten
Kies rustige momenten voor uw bezoek. In het weekend is het tijdens de bloei erg druk en doordeweeks wat rustiger. Kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer. Volg de borden rondom het Bloesempark. Er is 1 ingang en 1 uitgang om bezoekersstromen te begeleiden. Wij vragen u op drukke momenten uw bezoek te beperken. Op 5 en 6 april 2022 is het Bloesempark niet toegankelijk voor regulier bezoek in verband met netwerkbijeenkomsten van de gemeente Amstelveen.

Eten, drinken, afval en dieren
Ga goed voorbereid op pad en neem een flesje water mee als het warm is. Ruim afval op. Zijn de afvalbakken vol, neem het dan mee naar huis. Open vuur, barbecues, honden en paarden zijn verboden in het park vanwege veiligheid van bezoekers. Als u wilt picknicken, doe dat doordeweeks en niet in het weekend.

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende opties om met het openbaar vervoer naar het Bloesempark te gaan (metro, tram, bus). Kijk voor meer informatie op 9292.nl.

Fiets- en scooterparkeerplaatsen
Voor fietsen worden fietsparkeerplekken ingericht. Het verzoek is om de fietsen daar neer te zetten en het groen en de beplanting te ontzien. Scooters en motoren kunnen gestald worden op tijdelijke verharding langs de Burgemeester A. Colijnweg ter hoogte van het verlengde van de Bleekerskade.

Auto parkeren
Wie loopt of de fiets pakt voorkomt autofiles naar het park. Komt u toch met de auto, dan vindt u parkeerplaatsen op ongeveer 15 á 20 minuten lopen van het Bloesempark. De parkeerplaats van de Dagrecreatie en de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij liggen het dichtst bij het park. In het weekend is ook parkeerruimte bij P-Raadhuis en Doorweg in Amstelveen.

Tijdens de volle bloei van het park is een tijdelijke parkeerplaats op het verharde gedeelte van het evenemententerrein Land van Bosse in het Amsterdamse Bos. De route naar het park wordt vanaf de parkeerplaatsen met bordjes aangegeven vanaf half maart. Parkeren van auto’s of motoren in de bermen of op/langs de weg is niet toegestaan. Daartegen zal worden opgetreden.

Parkeren voor gehandicapten
Bij het adres Burgemeester Colijnweg 200 komen 4 (tijdelijke) gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van de Bleekerskade voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart. Het overige gehandicapten parkeren is op de parkeerplaats bij de Geitenboerderij.

GPS coördinaten Bloesempark
Breedtegraad: 52.303965 | Lengtegraad: 4.835465. Google Maps : https://goo.gl/maps/axRAMJKeKbE2.

Toiletten
Er zijn geen toiletten in het Bloesempark. Bij de parkeerplaatsen in het Bos staan verwijzingen naar de toiletten. Zie ook de veel gestelde vraag over de openbare toiletten in het Bos.

400 Vrouwennamen

In 2000 schonk de Japan Women’s Club (JWC) 400 kersenbomen aan Amstelveen: de Prunus Yedoensis (geënt op een rechte onderstam). Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.