AMSTELVEEN - In februari is een vlucht boven Amstelveen uitgevoerd, waarbij thermische foto’s van alle daken zijn gemaakt. Inwoners en bedrijven kunnen hun eigen dak opzoeken op de gemeentelijke website. Het beeld laat zien wat het warmteverlies van het dak is. Omdat de foto’s best wat uitleg nodig hebben organiseert de gemeente op donderdag 1 juli 2021 een webinar voor Amstelveners.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Slecht of niet geïsoleerde woningen en bedrijfspanden zorgen voor veel energieverlies. Naar schatting 30% van de warmte verdwijnt via het dak. Met de foto’s krijgen Amstelveners informatie over hun dak en inzicht in de duurzame stappen die ze kunnen zetten. Om dit extra te ondersteunen organiseert de gemeente in het najaar weer een collectieve inkoopactie voor isolatie.”

Tijdens het webinar wordt informatie gegeven over de verschillende kleuren op de foto’s. Ook krijgen deelnemers uitleg over hoe ze de foto’s kunnen duiden, wordt er informatie gegeven over subsidiemogelijkheden en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Webinar op 1 juli
Het webinar vindt plaats op 1 juli 2021 van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via onderstaande link. Inwoners kunnen eventueel hun adres doorgeven als ze zich aanmelden. Enkele van die adressen worden tijdens het webinar specifiek besproken.

Meer informatie en de thermische foto’s zijn te vinden op de pagina Webinar met uitleg thermische foto's.