AMSTELVEEN - Het regelen van een test bij coronaklachten of een test voor toegang werkt verschillend. Heeft u coronaklachten? Dan kunt u zich zonder afspraak laten testen bij de coronatestbus van de GGD aan de Sportlaan. Wilt u zich laten testen voor een evenement of andere activiteit, dan kunt u een afspraak maken bij 'Testen voor Toegang'. Testen voor toegang kan niet bij de coronatestbus van de GGD.

Testen bij de coronatestbus

De coronatestbus van de GGD staat op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan in Amstelveen. De testlocatie is alle dagen open van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. De testbus blijft vooralsnog tot en met 30 december 2021 op deze locatie staan. U kunt zich hier gratis en zonder afspraak laten testen. Neem wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee. U wordt dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De uitslag is meestal binnen 24 uur bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD.

Testen voor toegang
Voor veel evenementen, dagjes uit en het betreden van horeca heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Wanneer u niet bent gevaccineerd of geen bewijs van herstel heeft kunt u dit coronabewijs verkrijgen door u te laten testen op het coronavirus. Maak hiervoor een afspraak bij een van de aangesloten testlocaties van Testen voor Toegang. U krijgt de uitslag binnen 2 uur na de test. Is de uitslag negatief? Dan krijgt u een coronatoegangsbewijs. Doe deze test in de 24 uur voor uw bezoek. De uitslag, en dus uw coronatoegangsbewijs, is 24 uur geldig.

Kijk op de website van de Rijksoverheid om te zien voor welke evenementen en activiteiten u een coronatoegangsbewijs nodig hebt.