AMSTELVEEN - De gratis filmavond die zorgmedewerkers van Amstelveense en Amsterdamse zorginstellingen gisteravond aangeboden kregen van de gemeente Amstelveen en het Amsterdamse Bostheater was succesvol. Honderden zorgmedewerkers hebben genoten van een ontspannen avond in het groen.


De gemeente en het theater wilden iets terugdoen voor de zorgmedewerkers vanwege hun tomeloze inzet in deze zware periode. Wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) bedankte de aanwezigen voorafgaand aan de voorstelling. “We zijn ontzettend blij dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor de zorgmedewerkers die wij zo waarderen. Het is daarom mooi om te zien dat ze in zulke groten getale zijn gekomen. Kunst en cultuur brengen ontspanning, iets dat zij als geen ander kunnen gebruiken in deze tijd. Veel dank aan het Amsterdamse Bostheater en Hanna Verboom, oprichter van Cinetree. Deze avond smaakt naar meer. We gaan bekijken hoe we hier een vervolg aan kunnen geven.”

Garantiesubsidie

De gemeente Amstelveen heeft met steun van de gemeenteraad financieel garant gestaan voor het Amsterdamse Bostheater, zodat zij overeind zouden blijven tijdens de coronacrisis. Het college heeft het theater gevraagd om te kijken welke tegenprestatie zij zouden kunnen leveren om Amstelveners te helpen in deze moeilijke tijd. Dit heeft onder meer geresulteerd in deze gratis filmvoorstelling.

Amsterdamse Bostheater

De zorgmedewerkers van verschillende Amstelveense en Amsterdamse zorginstellingen, waaronder VUmc, Brentano, Zonnehuisgroep en gezondheidscentra, hebben op groot scherm gekeken naar de film Les Petits Mouchoirs. In samenwerking met Cinetree organiseert het Amsterdamse Bostheater iedere zomer diverse filmvoorstellingen.