AMSTELVEEN -Dit jaar vindt voor de zevende keer Stoptober plaats. Met deze landelijke actie wordt opgeroepen om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Meer dan driehonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee aan dit nationale stopmoment.

Onder de noemer 'Stoppen doen we samen' stoppen mensen door het hele land echt samen. Wethouder Zorg Marijn van Ballegooijen hoopt dat dit jaar veel Amstelveners zullen meedoen: “Gemeente Amstelveen wil een rookvrije gemeente worden en doet daarom actief mee aan de Stoptober maand. Door mee te doen en het samen te doen, krijgen stoppers een extra steuntje in de rug om het vol te houden. En als we naar een rookvrije generatie willen, zullen we met zijn allen het goede voorbeeld moeten geven. Ik ken geen ouder die hoopt dat zijn of haar kind later gaat roken.”

De Amstelveens Rookvrije generatie ambassadeurs Anne en Saskia helpen op hun website Kinderen tegen roken kinderen met tips om rokers te overtuigen om te stoppen, omdat het niet alleen slecht is voor de rokers zelf maar ook voor de kinderen. ‘Dus als jouw opa of oma en andere familie leden roken, probeer ze dan te overtuigen dat ze moeten stoppen.’

Gratis app

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de landelijke website Stoptober. Vanaf 28 september 2020 is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober 2020 dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2020.

Webinar

Op 28 september 2020 om 20.00 uur is een gratis webinar, voor iedereen die meedoet aan Stoptober en zich inschrijft op de website Stoptober. Belangrijke tips en aanmoedigingen van coaches, artsen zullen in dit webinar aan bod komen. En is er gelegenheid om vragen te stellen.

Voorstelling De sTOPPERS

Op 20 oktober 2020 om 20.00 uur is de theatervoorstelling De sTOPPERS in de Cultuurcentrum Griffioen. Blijft die sigaret naar je lonken of is stoppen nog niet gelukt? Dan is deze gratis voorstelling iets voor jou. Het is een vrolijke en prikkelende show voor iedere roker, ex-roker en meeroker. Mail je naam en telefoonnummer en met hoeveel mensen je komt naar STOPPERS@Amstelveen.nl. Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt. Na afloop is er informatie over hulp bij stoppen met roken.

Extra aanbod voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via de pagina Bedrijven op de website Stoptober promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

BN’ers geven het goede voorbeeld

Dit jaar geven comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, presentator Rick Brandsteder, First Dates barman Victor Abeln en socialite Estelle Cruijff het goede voorbeeld.