AMSTELVEEN - Op 3 januari liet burgemeester Tjapko Poppens een woning sluiten aan de Spurgeonlaan voor een periode van drie maanden. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen.

De sluiting vond plaats na melding van de politie dat het pand als hennepkwekerij werd gebruikt. Er werden ongeveer 300 hennepplanten aangetroffen. Daarbij was er sprake van energiediefstal. De woning werd niet bewoond. De politie heeft het pand ontruimd en twee mannen aangehouden.

Burgemeester Tjapko Poppens: "Met de sluiting van de woning wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten zoals hennepteelt wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom wordt de woning gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen."

Samenwerking bij aanpak ondermijning

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.

Meld een vermoeden

Heeft u signalen of een vermoeden van hennep of de productie van drugs, meld het bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 - 7000.