AMSTELVEEN - Woensdag 15 september nam wethouder Floor Gordon een kijkje in Elsrijk waar kinderen samen met de gemeente meedachten over vernieuwing van de bestaande speelplek aan de Ruwiellaan naast de Kruiskerk in Elsrijk. Ruim 70 kinderen zijn die dag enthousiast aan het wikken en wegen geweest.

De toestellen zijn sterk verouderd en hoognodig aan vervanging toe. De speelplek verandert van een klassieke speelplaats in een avontuurlijke en natuurlijke speelplek met houten toestellen. Wethouder Floor Gordon (speelvoorzieningen): “We zijn erg benieuwd naar de ideeën van de kinderen. Wie kan er beter vertellen hoe een speelplek eruit moet komen te zien dan kinderen die er spelen?”. Ook kinderen van het kinderdagverblijf in het stadsparkje kunnen meedenken. De speelplek krijgt houten toestellen die passen bij de groene omgeving en is voor kinderen tot 12 jaar.

Zelf kiezen en ontwerpen
Kinderen konden kiezen en stemmen op verschillende speeltoestellen en een ontwerp maken voor de nieuwe speelplaats. Om te kunnen stemmen op toestellen, stelde de gemeente fiches ter beschikking die een bedrag vertegenwoordigde. Zo konden de kinderen afgewogen keuzes maken. De gemeente bestelt de toestellen met de meeste stemmen en gebruikt de ideeën van de kinderen voor het ontwerp van de nieuwe speelplaats. De landschapsarchitect van de gemeente zorgt ervoor dat de houten toestellen tot hun recht komen en richt het gebied er omheen uitdagend met zand en groen in. Medio oktober is het nieuwe ontwerp te bekijken in Huis Elsrijk.