AMSTELVEEN - De pontjes De Smient en De Fuut in Groengebied Amstelland blijven ook in september dagelijks varen. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, wanneer vanaf 1 september de vaart over de Amstel beperkt was tot alleen de weekenden. De verlenging van het vaarseizoen is tot 1 oktober 2020.

De start van het vaarseizoen werd doorkruist door de komst van het coronavirus met alle maatregelen, waardoor de vaart 2 maanden stil lag. Om die reden is besloten de pontjes nog een maand langer in bedrijf te houden. Beide pontjes varen dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur.

Coronamaatregelen

Bij en op de pontjes gelden nog steeds de algemene coronamaatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand. De borden aan de wal geven fietsers en wandelaars informatie over de maatregelen tijdens de overtocht. Het opvolgen van de instructies van de schipper is verplicht.

Routes

Het pontje De Smient vaart tussen de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer. Ter hoogte van de Nesserlaan in Amstelveen ligt het pontje De Fuut. De Fuut vaart tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.Kijk voor meer informatie op de website Groengebied Amstelland.