AMSTELVEEN - Een fietstocht door de toekomst. Door het enorme succes van afgelopen jaren, organiseert de gemeente Amstelveen in het voorjaar en in de zomer wederom fietsexcursies langs de bouwprojecten. Vorig jaar was dit alleen langs de A9, dit jaar komen daar ook excursies langs het bouwterrein van de Amstelveenlijn bij.

Route door Amstelveen
Deelnemers fietsen onder begeleiding van de projectleider langs de punten waar tijdens of na de verbreding van de rijksweg het één en ander gaat veranderen. Zo fietsen zij onder andere door het Oude Dorp, langs het Keizer Karel College, het Meanderpark en het Bovenlandpad. Bij de Amstelveenlijn krijgen geïnteresseerden te zien waar wij op dit moment aan het werk zijn. Medewerkers van VITAL, de hoofdaannemer van het project, geven een toelichting op de ombouw van de sneltram en de aanleg van de verdiepte kruispunten.

Data excursies
De A9 fietsexcursies zijn op vrijdag 3 mei, zaterdag 15 juni* en vrijdag 9 augustus.De excursies langs de Amstelveenlijn zijn op vrijdag 19 april, vrijdag 17 mei, zaterdag 15 juni, vrijdag 12 juli, vrijdag 16 augustus en vrijdag 13 september.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 – 14.30 uur uitleg project A9/Amstelveenlijn bij Amstelveen Inzicht
14.30 – 16.30 uur fietsexcursie16.30 uur centrale afsluiting bij Amstelveen InZicht

De fietsexcursie A9 op zaterdag 15 juni begint om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur.

Iedereen moet zijn of haar eigen fiets meenemen. De excursie duurt zo’n anderhalf uur duurt en er moet behoorlijk doorgefietst worden om alle punten aan te doen. Deelnemers moeten daarom over een gemiddelde tot goede conditie beschikken.

Aanmelden
Aanmelden kan via: inzicht@amstelveen.nl of door langs te komen bij Amstelveen InZicht. Dit is het Belevingscentrum van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram. U vindt Amstelveen InZicht op de tweede etage van de Bibliotheek (Stadsplein 103).

Voor meer informatie zie de website van Amstelveen Inzicht