AMSTELVEEN - Het vaccineren is begonnen. Als eerste krijgen medewerkers in de acute zorg het vaccin tegen het coronavirus. Op woensdag 6 januari 2021 begon Amsterdam UMC met het vaccineren van ziekenhuismedewerkers, vandaag Ziekenhuis Amstelland. GGD Amsterdam begint maandag 11 januari 2021 met de vaccinatie van zorgmedewerkers.


Komende dagen worden alle medewerkers in de acute zorg in onze regio gevaccineerd. Het kabinet heeft ervoor gekozen om zorgmedewerkers eerst te vaccineren, omdat het coronavaccin van BioNTech/Pfizer het eerst beschikbaar is. Dat vaccin zit in grote verpakkingen en moet heel koud bewaard worden. Het is daarom beter om grote groepen tegelijk te vaccineren.

Vaccinatielocatie RAI
De nieuwe vaccinatielocatie bij de RAI wordt maandag 11 januari 2021 in gebruik genomen. GGD Amsterdam begint dan met het vaccineren van medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-huishoudelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de regio Amsterdam-Amstelland. Zorgmedewerkers krijgen via hun werkgever een uitnodiging om zich te laten vaccineren bij de GGD. De Rijksoverheid heeft de volgorde van vaccinatie bepaald. De verwachting is dat thuiswonende 60-plussers vanaf maart kunnen worden gevaccineerd. Voor mensen jonger dan 60 (zonder medische indicatie) begint het vaccineren waarschijnlijk in april of mei.

Meer informatie
Wij begrijpen goed dat u meer wilt weten voordat u zich laat vaccineren tegen het coronavirus.

Betrouwbare informatie over de coronavaccins vindt u onder meer op: